Promovare SEO • Agentie SEO

Rezultatele unei campanii de promovare SEO sunt eficiente si de durata, fapt pentru care tot mai multi antreprenori aleg sa isi mentina vizibilitatea in mediul online prin tehnicile de optimizare pentru motoarele de cautare.

Modificarile constante aduse de Google si celelalte motoare de cautare fac ca tehnicile de promovare SEO sa fie mai complexe si instrumentele folosite mai prietenoase. Cum accentul se pune pe viteza, calitate si experienta placuta pentru utilizatori si instrumentele folosite sunt tot mai variate, mai prietenoase concentrate pe detalii.

Ce inseamna promovare SEO

Promovarea SEO sau optimizarea pentru motoarele de cautare reprezinta totalitatea masurilor realizate pentru a imbunatati functionalitatea unui site, a creste vizibilitatea site-ului, a atrage utilizatori noi si pentru a imbunatati rata de conversie. Pentru a castiga pozitii in motoarele de cautare trebuie sa se acorde atentie instrumentelor de promovare SEO on page cat si celor off page.

Optimizarea SEO are numeroase avantaje, in primul rand contribuie la crearea unui site perfect functional, care ofera o experienta placuta utilizatorului. Un alt avantaj  este legat de castigarea de pozitii in motoarele de cautare care are ca efect cresterea numarului de vizitatori. Un alt beneficiu este legat de cifra de vanzarii, paginile bine optimizate vand, deci cresc cifra de afaceri.

Promovarea SEO are doua componente principale, carora trebuie sa li se acorde atentie. Astfel ca masurile trebuie sa se orienteze catre doua directii principale: functionalitate si link building.

Functionalitate,  viteza de incarcare, acces  – promovare SEO on page

Inainte de a se lua masuri in vederea castigarii de link-uri trebuie sa se analizeze detaliile legate de structura site-ului. Trebuie sa se tina seama ca detaliile  ce tin de functionalitate, viteza si siguranta sunt foarte importante. In fapt acestea sunt criterii importante analizate in vederea pozitionarii.

Structura site-ului este importanta, designul prietenos care face navigarea confortabila aduce plusuri si pozitii valoroase. Un alt aspect ce tine de promovarea SEO on page este legat de design-ul site-ului. Paginile responsive, ce pot fi accesate usor de pe orice dispozitiv (telefon, tableta, laptop) sunt propulsate in fata celor simple ce pot fi vizualizate doar de pe desktop. Motoarele de cautare, in special Google apreciaza viteza de incarcare a paganilor.Site-urile bine promovate on page incarca informatia rapid!

Alte aspecte analizate prin instrumentele de promovare SEO on page sunt legate de accesibilitate de modul in care sunt create tag-urile, meta descrierile si codurile de acces. Acestea trebui sa fie prietenoase, sa poata fi descoperite de mecanismele de identificare folosite de motoarele de cautare.

Link building, autoritate – promovare SEO off page

Regulile de promovare off page sunt putine si simple si presupun obtinerea de link-uri de calitate de la surse valoroase. Pentru ca link-urile sunt feedbackuri aduc autoritate paganilor.

Nu doar numarul de link-uri castigate, conteaza ci si sursa de proveniente si modul de obtinere. Cele mai puternice sunt cele naturale, obtinute prin preluarea informatiei. O alta categorie de link-uri sunt cele plasate. Postarea acestora trebuie facuta dupa o strategie bine pusa la punct, nu intamplator.  Link-urile obtinute fara logica pot aduce prejudicii campaniei de promovare SEO.

Cand de creaza strategia de link-building se analizeaza nisa, autoritatea si metricii. In campaniile de promovare prin content writing se tine seama de tonul articolului, modalitate de scriere si modalitate de inserare a link-urilor. Cu cat acestea sunt integrate mai natural in articole folositoare pentru cititori, cu atat sunt mai valoroase.