Audit SEO • Agentie SEO

Promovarea unui website in mediul online incepe cu un audit SEO, asta pentru ca inainte de a initia orice operatiune de optimizare trebuie sa se adune si sa se interpreteze atent starea acestuia.

Auditul SEO este o activitate de cercetare, colectare de informatii si analiza a rezultatelor. In functie de datele extrase se realizeaza strategiile de optimizare si promovare a unui site. Un audit SEO profesional se realizeaza cu ajutorul instrumentelor speciale puse la dispozitie gratuit de motoarele de cautare si de cele platite create in acest scop.

Scopul acestor analize este de a indrepta erorile in vederea realizarii unui site perfect functional agreat de motoarele de cautare. Un audit realizat de profesionisti are si numeroase avantaje si contribuie la realizarea unor campanii de promovare eficiente si durabile in timp.

Ce presupune un audit SEO

Un audit SEO are mai multi pasi principali: culegere a datelor, generare de rapoarte, analiza si interpretarea a rapoartelor.

In primul pas de culegere a informatiilor, specialistii analizeaza complet toate paginile site-ului, indiferent de complexitatea acestuia. Un website simplu poate fi analizat total cu uneltele specifice in cateva zile, insa analiza unui site complex poate dura pana la cateva saptamani. Pentru o cercetare amanuntita trebuie folosite atat uneltele puse la dispozitie de motoarele de cautare pentru care se doreste sa se realizeze optimizare, cat si uneltele specializate create in acest scop.

Urmatorii pasi de generare, analiza si interpretare a rapoartelor sunt esentiali pentru crearea strategiilor de optimizare si promovare. Prin intermediul unui audit SEO sunt depistate erorile legate de functionare si structura a site-ului. Sunt descoperite solutiile prietenoase de remediere a acestora. Tot prin audit sunt evaluate si cele mai bune masuri si strategii de promovare a unui website.

Unelte eficiente in realizarea unui audit SEO profesional

Printre cele mai eficiente instrumente folosite in vederea realizarii unui audit profesional se numara: Google Keword Planner, SEO monitor, Screaming Fog si SEO PowerSuit. Totusi trebuie mentionat ca uneltele de analiza si monitorizare a website-urilor sunt modificate si imbunatatite permanent, in functie de schimbarile acestui domeniu.

Google Keyword Planner este una dintre cele mai eficiente unelte lansate de Google in pentru analiza cuvintelor cheie. Acest instrument permite descoperirea si analiza volumului de cautari pentru un anumit cuvant chei si este foarte important pentru realizarea strategiei de optimizare SEO.

Ajuta la cautari pentru un cuvant cheie sau un grup de cuvinte cheie si afiseaza volumul de cautari pentru cuvintele care prezinta interes. Tot aceasta unealta realizeaza estimari de trafic si sugereaza expresii noi ce pot ajuta in campania de optimizare.

Screaming Fog este un instrument ce ofera informatii valoroase pentru un Audit seo profesional. Acest spion depisteaza  link-urile, imaginile, alt-tagurile, meta tagurile si erorile. Datele furnizate prin intermediul acestuia sunt esentiale pentru remedierea si imbunatatirea functionalitatii.

SEO Monitor este un instrument de planificare a cuvintelor cheie si a strategiilor de optimizare. Ofera date precise legate de cautarile non brand, pentru fiecare segment de activitate. Acesta ajuta la descoperirea cuvintelor usor de adoptat in vederea cresterii vizibilitatii. Seo Monitor este un instrument care optimizeaza resursele.

Auditul SEO este practic primul pas in vederea realizarii unei campanii de optimizare de durata cu rezultate pe masura. Uneltele gratuite si platite puse la dispozitie  sunt variate si eficiente insa trebuie folosite corect, pentru a beneficia de avantajele lor.